Любовна лирика и вино в навечерието на 14-ти февруари в Каварна

IMG_9365.JPG

„Любов, налей ми чаша вино“ – така бе озаглавено литературното четене, което се проведе за втора поредна година в навечерието на двата празника Трифон Зарезан и Свети Валентин.
В литературното рандеву най-доброто от своята любовна лирика представиха 18 поета от Каварна, Българево, Балчик и Шабла. Техните стихове с акомпанимента на пиано в изпълнение на Теофания Христова опияниха многобройната публика, която се събра в една от залите на ХГ „Христо Градечлиев“. В началото на вечерта посветена на виното и любовта всички имаха възможността да се насладят и на музикалното изпълнение на талантливата пианистка Десислава Костова. 
Официални гости на събитието бяха кметът на община Каварна Елена Балтаджиева и зам.-кметът Георги Балтаджиев.
В края на литературната вечер бяха обявени победителите в конкурса за най-добро домашно вино, в който се състезаваха 19 вина в категориите „бели“ и „червени“. Основните критерии, по които се оценяваха победителите са цвят, бистрота, аромат и вкус. Челните места в категория „бели вина“ заеха Детелин Каменов и Красимир Кирилов, а в категория „червени вина“ Танер Хайридин и Никола Колчев. Оценяващото жури в конкурса бе в състав: Ани Костова-председател на журито и винен технолог, Деан Дуков-дипломиран дегустатор и Стоян Койнов-началник отдел „Духовни и социални дейности“.
Събитието бе организирано от НЧ „Съгласие-1890“ и ХГ „Христо Градечлиев“ и подпомогнато от „Инер Уил клуб Каварна“