Миден и рибен фест в Каварна – 5,6 септември 2021 г.

Untitled-1.jpg

Лятната програма на община Каварна завършва с 18-тото издание на Миден и рибен фест, който ще се проведе на централния градски площад „ Защитата на Каварна".

В дните 5 и 6 септември /неделя и понеделник/ т.г. интерес ще привлекат участниците в традиционния фест, на който всички ще имат възможност да дегустират богато разнообразие от рибни и мидени супи, ястия и морски дарове. Началото е в 17.00 часа, когато кметове и кметски наместници от общината ще запретнат ръкави, за да предоставят пред публиката своите морски рецепти. На 5 септември в 17.00 часа, на морска тематика, децата от школи „Керамика“, „Изобразително изкуство“ и „Приложно изкуство“ към Общинския детски комплекс ще се включат в творческа работилница, за да предадат своите въображения и подредят в изложба на открито.

Два часа преди откриването на 18-тото издание на събитието на площада при Фонтана в централната пешеходна зона ще се разположи Фермерското изложение „Вкусът на Добруджа“, което гостува за втори път. Жителите и гостите на града ще могат да си закупят разнообразни сезонни продукти от малки добруджански производители: месни и млечни продукти, зеленчуци, мед, сладкарски изделия, класически и плодови вина, богат асортимент от натурални сокове. Ръчно изработени занаятчийски изделия, козметика, етерични масла от естествени съставки ще се предлагат на щандовете в Арт зоната на изложението. За първи път в Каварна ще бъде представена продукция от натурален оцет и олио с ароматни билки, както и чайове и подправки. Вечерната програма започва от 20.00 часа, в неделя вечер на централния градски площад, когато на рок сцената ще излязат Дамско рок трио „ People of Maha“ и група „Остава“.

Концертната програма има своето продължение на 6 септември т.г. отново от 20.00 часа с концерт на групите „ Jenny Jo“ и „Нелко Коларов Трио“.

През двата дни на Миден и рибен фест в Каварна гостите и жителите на града ще могат да контактуват с музикантите и техните сценични изяви, приятели на Каварна, както и с децата, участвали в програмата, готвачите на рибни ястия и с производителите от Фермерския пазар.

Община Каварна пожелава на гостите и жителите на общината да отнесат в първите дни на есента мирис на море, нови рецепти за морските дарове и настроение, което ще очакват отново догодина по същото време.