Честит първи учебен ден!

БукварОбръщение.JPG

Днес тържествено беше открита новата учебна година в община Каварна. С настроение, много оптимизъм и желание училищния праг пристъпиха ученици и учители. Кметът Елена Балтаджиева уважи и четирите училища с присъствието си и отправи мили думи и пожелания към всички ученици и учители. А най-малките – първокласниците, получиха и подаръци – образователни книжки.

„Отново в двора на любимото ви училище е оживено от весела младежка глъч, слънчеви усмивки, очи пълни с любопитството в очакване за нови предизвикателства и знания – каза г-жа Балтаджиева. 15-ти септември винаги е вълнувал всички – от най-малките до най- големите ученици. Вълнува учителите - при срещата след голямата лятна ваканция. Вълнува родители, роднини и приятели, дошли да си припомнят първия училищен звънец и незабравимите мигове от ученическите години. Вълнува първокласниците, които с раничка на рамо ще прекрачат прага на училището – сега голямо в техните очи, за да се научат да пишат, да четат и да смятат. За да отворят книгата на знанието, която ще ги отведе до вълшебни светове, до нови приятелства и разкази за интересни неща – сподели в приветствието си г-жа Балтаджиева.

„Нека песента на звънеца тупти, както сърцата на учителите, които за пореден път ще прекрачат училищния праг, заредени с търпение, вяра и знания. А на вас деца, пожелавам никога да не спира интересът ви към знанието, към любовта на вашите родители, приятели и учители“ – пожела г-жа Балтаджиева на най-малките.

На по-големите ученици, както и на зрелостниците, пред които стои въпросът как ще се учат, каква професия ще изберат, за да бъде животът им интересен и полезен не само за тях самите, но и за обществото в което живеят, кметът на Каварна каза: „В училище не винаги е весело. Има трудни, има напрегнати дни, но това не бива да ви отчайва. Бъдете смели! Не се плашете! Не пилейте времето си, защото то никога не се връща. Всичко е преодолимо, когато е споделено от сърце и насреща срещаш разбиране! Имайте вяра и бъдете себе си всеки ден! На добър час, успешна и спорна нова учебна година!“