Национални културни празници „Албена 2020“ гостуваха в Каварна

20200921_162832.jpg

Националните културни празници „Албена 2020“ отново присъстваха в Каварна. В заседателната зала на общината се състоя литературна среща с Енчо Господинов, Боян Ангелов, Стоян Райчевски, Атанас Звездинов, Петър Андасаров, Иван Гранитски, Панко Анчев, Любомир Котев. Авторите представиха пред публиката книги и изследвания от своето творчество,  споделиха мнения по актуални теми в българското общество. На срещата присъства и именитият български музикант Хайгашод Агасян, който приповдигна настроението с изпълнението на песни, свирейки на своята китара.

Идеята на Национални културни празници „Албена” е да се възроди духът на българската национална идентичност и да се направи така, че талантливи писатели, художници, актьори, музиканти и танцьори да стигат до много по-широка публика.

Празниците се организират от издателство „Захарий Стоянов“, „Албена“ АД и общините в Североизточна България с подкрепата на Министерството на културата и са значимо събитие в духовния и художествения живот на Североизточна България.