НОВИНИ

81 зрелостници от випуск 2023 – 2024 г изпращат училищата в Каварна

С тържествена „церемония“ в двора на училищата СУ „Ст. Караджа“ и ПЗГ „ Кл. Арк. Тимирязев“ ръководители, директори и роднини изпратиха своите дванадесетокласници, които се разделят с ученическата скамейка, с училището и учителите си и поемат по своя  житейски път като зрели хора, отговорни за бъдещето си.

 С вълнуващи слова за изминалите ученически години и предстоящите житейски предизвикателства директора Емил Андонов на Средно училище „Стефан Караджа“ Каварна, изпрати своите 51 абитуриенти от випуск 2023/24г, които завършват в две профилирани паралелки „Езиково обучение“ и “Математика“ с класни ръководители Петя Георгиева, и Ирина Атанасова.

 С голямо училищно тържество ПЗГ „Кл. Арк. Тимирязев“ и директора инж. Радка Илиева изпрати своите зрелостници. Тридесет ученици  завършват своето средно образование в каварненската професионална земеделска гимназия от специалности „Администратор в хотелиерството“ и „Растениевъдство“ с класни ръководители Соня Дойчева, и Снежана Петрова.
 
 Кметът на община Каварна Елена Балтаджиева приветства завършващите, като подчерта, че: „Най – голямата радост за всички нас, които днес ви изпращаме е един ден – след години, да ви посрещнем, завърнали се в родния град, да продължите с труда си да го променяте, да го променяте и превръщате в още по-добро и желано място за живеене.
Израствайте с онова благородство, което ви прави щастливи!

 Зрелостниците бяха изненадани от младата надежда, покорила сцената на „Гласът на България“, Кристина Жечкова и Детска фолклорна танцова школа „Орисия“ гр.Каварна.