НОВИНИ

Ученици мериха сили в общинския кръг на състезанието „Млад огнеборец“ на стадион „Калиакра“

Днес на стадион „Калиакра“ се проведе общинският кръг на 23-то състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”, в което взеха участие възпитаници на училищата СУ „Ст. Караджа“ и ОУ „Й. Йовков“.

Организатори са Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Община Каварна. Отборите мериха сили в две дисциплини: „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 метра щафетно бягане с препятствия“.

Победител с общ резултат 1025 точки стана тимът на СУ „Стефан Караджа“ с капитан Владимир Димитров и ръководител инспектор Николай Димитров, следван от отбора на ОУ „Й. Йовков“ с капитан Габриел Георгиев и ръководител младши инспектор Георги Христов.

Кметът на община Каварна Елена Балтаджиева връчи медалите и грамотите на двата отбора, както и купата на победителя, като благодари на състезателите за проявените дисциплинираност, усърдие и работа в екип и подчерта , че с участието си в младежките противопожарни отряди са придобили знания и умения за пожарникарската професия.

Победителите ще представят Община Каварна в областния кръг на състезанието, който ще се проведе на 8 май в Добрич.