НОВИНИ

Тържество на сетивата с изложбата „7едем“ на Светлин Трендафилов

Каварненският творец Светлин Трендафилов представи трета самостоятелна изложба в Каварна. В една от залите на ХГ „Хр. Градечлиев“ самоукият автор подреди платна- живопис, масло върху платно, акварели, натюрморт, пейзажи и абстрактни. Идеята за заглавието на изложбата „7едем“ идва от факта, че експозицията е седма по ред и обединява 7-те основни техники, ползвани от художника.

 Арт събитието премина при голям интерес от ценителите на изобразителното изкуство. Изложбата бе открита от уредника на ХГ „Хр. Градечлиев“- Галина Димова, която накратко разказа за дейността на многоликия местен творец. Атестат за качествата и постиженията на Светлин Трендафилов, както и за стойността на изложените художествени творби бе присъствието на специалните гости на събитието Стела Кенфилд- майсторка на акварела с родови корени в България, работила с едни от най-добрите американски акварелисти и Даниел Смит от Сиатъл- президент на една от водещите компании в света за производство и продажба на художествени материали.

 Представил душевността си чрез образи, чувства и символи Светлин Трендафилов показа, че разбира езика на красотата по свой начин, доставящ естетическа наслада, както на твореца, така и на зрителя. Пред уважилите събитието авторът сподели, че се чувства смирен, късметлия и удовлетворен от възможността да представи експозицията, която показва само част от богатият спектър на личните му творчески интереси.

„- Подарявам ви едно тържество на сетивата, което искам да преживеем заедно. Работя така, както ми харесва, с желание да откривам и пресъздавам красивото и в най простите неща.“- заяви Светлин Трендафилов. Част от картините имат своя история написана след участия в редица международни изложби- сподели още авторът.

Кратка видео изненада представи работни етапи от създаването на картините, арт инсталация с качествата на скулптура даде възможност за многозначно тълкуване на различни гледни точки. С метафорично намигване творбата предложи на зрителя промяна на личното мнение и житейските възгледи. Светлин Трендафилов работи не само в областта на живописта, а пише поезия и проза, което му дава възможност да въплъщава красотата в различните форми на изкуството. Винаги е на разположение за всеки, пожелал да се докосне до творчеството му по най-позитивния и приятелски начин.

Изложбата остава в ХГ „Хр. Градечлиев“. Всеки ценител на художественото изкуство може да я посети от 09:00 ч. до 17:00ч., всеки работен ден до 15 юни.