НОВИНИ

7 април – Световен ден на здравето

 „ Всеки човек знае, че за да бъде здрав, трябва да  има  права мисъл, възвишени чувства и благородни постъпки.“

                                                                                  Петър Дънов

 

На 7 април отбелязваме Световният ден на здравето и деня, в който честват своя професионален празник българските здравни работници

Уважаеми лекари,

Уважаеми медицински работници,

С признателност, уважение и респект се обръщам към вас,  за проявената неуморна енергия, която влагате във всеки миг, час и ден, към авторитета на благородната професия, която защитавате в лечебните заведения на територията на нашата община. Вие носите  отговорността, всеотдайността и човеколюбието, с които значими и важни стават взетите решения в нелекото ви ежедневие в името на здравето, а  както казват мъдрите български  поговорки:  „Здравето е  най – големият имот на човека“  и  „Богат е, който е здрав“.                                                                    Нека те  бъдат вашето богатство по пътя, който сте  приели за  своя съдба. Защото грижата за здравето е най-доброто лекарство. Защото, който има здраве, има надежда, а който има надежда, има всичко. Вашата грижа за здравето оправдава мисията ви да  продължавате да бъдете  благословените „ангели“ в бели престилки.

Като кмет на общината споделям, че можете да разчитате на моето и на администрацията сътрудничество и занапред, за да продължим съвместната си работа в името на опазването на  здравето на жителите на общината – най–важният приоритет за нейното развитие.

Желая ви сили, въодушевление, отдаденост, авторитет и хуманност, с които предавате на болните вдъхвайки им  надеждата за живот.

Желая на вас и вашите семейства здраве,  признание, лична удовлетвореност и грижа и за самите себе си.

Благословени да сте с благородната си професия и нека тя носи доверие и упование, грижи за здравето и живот.

Честит професионален празник!

Елена Балтаджиева

Кмет на Община Каварна