НОВИНИ

Семейството е първото и основно училище за обществена любов.“ Св.Йоан ІІ

Домът най – свещеното място в което столетия наред са вярвали нашите деди и са предавали най-ценните житейски уроци на децата, възпитавали са добродетели, вяра и подкрепа да развиват своите дарби и знания за света. Тази истина ни води и днес, когато празнуваме Денят на християнското семейство и младеж, когато Църквата ни води в храма за Въведение Богородично.
Уважаеми жители на община Каварна,
Празникът днес е изпълнен с благородната мисъл , че семейството е мост към нашето бъдеще, защото е силна връзката му с миналото.
Народната поговорка : „ Във времето на изпитания, най – доброто нещо, което имаме е семейството“ и днес ни обединява и ни прави силни, търсещи, можещи и най-вече обичащи се един друг, притежавайки ключа към щастието.
Любовта в семейството, любовта към децата и младежите, е всичкото добро, което имаме, обичаме и тачим.
Тази любов ни прави по-силни, по – всеотдайни и благословени, защото „ Семейството е там, където е домът. Домът е там, където човек се чувства добре.“
Пожелавам на всички, които празнуват днес, вяра в доброто, в милосърдието и любовта към семейството, защото всичко започва от него – от семейството.
Пожелавам ви да се усмихвате един на друг, да намирате време един за друг , да си бъдете опора един към друг в семействата си.
Пожелавам ви да цените най- голямата и свята благословия в живота – семейството.
Защото и днес семейството е в основата на съвременното цивилизовано общество – „извор на любов и подкрепа. Спомени. Мечти и още много други неща…“
Носете, съхранявайте и предавайте ценните християнски добродетели .
Бъдете честити и благословени!
Бъдете изпълнени със сила, сплотеност и благоденствие!
Да са светли дните ви!
Честит празник!

Елена Балтаджиева
Кмет на община Каварна