КУЛТУРЕН КАЛЕНДАР

„Красотите на Севера“ фотоизложба на Асен Сираков

„Красотите на Севера“ фотоизложба на Асен Сираков

Фотоизложба на Асен Сираков, под надслов „Красотите на Севера“, се откри  в къща за гости „Левана“ в село Българево. Тя разкрива красивата природа на Североизтока прeз обектива на един млад и талантлив фотограф.
17-годишният Асен е от с. Българево и е ученик в СУ "Стефан Караджа" в Каварна.
С фотография се занимава от няколко години. Редовен участник е в лятната фотоакадемия в село Камен бряг, организирана от едно от водещите имена в областта на художествената и рекламна фотография в света и преподавател в Университета по приложни изкуства във Виена - Юри Чарийски.
Приятелите на младия фотограф споделят, че той се развива много бързо през последните години, непрекъснато е сред природата и снима.
Изложбата показва невероятната красота на познати и непознати кътчета по Северното Черноморие в района на Каварна, нос Чиракман, нос Калиакра, Болата, Яйлата, Тюленово, фарът на Шабла, Дълбока. Асен показва инстригуващи фотографии на природни феномени, които е наблюдавал в региона, красотата на маковете и лавандуловите полета, както и призрачното очарование на ветрогенераторите нощем.
От туристическо сдружение „Каварна” благодариха на талантливия фотограф за всички невероятни моменти, които улавя и споделя със зрителите. Подариха му "Атлас на България" с пожелание да пътува из Родина и да продължава да дарява почитателите си с прекрасни кадри.