НОВИНИ

15 септември празник за всички учители и ученици, в Община Каварна школският звънец удари за 1068 ученици

Днес удари първият училищен звънец, денят се посреща с голямо вълнение и от ученици и от учители. Акцентът в празничния за цялата училищна общност 15 септември е посрещането на най важните в днешния ден първокласниците, броят на които за Община Каварна тази година е 96.

Учебната 2023/2024 година първо бе открита в ОУ “ Св. Св. Кирил и Методий“, село Белгун, където посрещнаха общо 54 свои възпитаници, от които 5 първокласници.

По традиция официалното начало на тържеството по случай откриването на новата учебна година в най голямото училище на територията на общината, СУ „Ст. Караджа“ бе дадено с посрещане знамето на училището, издигане на българският трибагреник и химна на Република България. Училищния праг тази година прекрачиха общо 530 ученици. Броят на първокласниците в средното училище е 45.

ОУ “Й. Йовков“ посрещна 307 ученици. Разпределени в две паралелки 47 първокласници за първи път станаха част от тържествената атмосфера по откриването на новата учебна година.

На добър час на всички свои възпитаници, учители и родители пожелаха и в ПЗГ „Тимирязев“. Общия брой ученици в професионалната гимназия е 177, най малките осмокласниците сформират две паралелки в професиите „Администратор в хотелиерството“, „Фермер“ и „Техник-растениевъд“.

Най големият празник в българското училище бе уважен от кмета Елена Балтаджиева, представители на общинска администрация и директори на детски градини.

Кметът Елена Балтаджиева отправи пожеланията си към всички свързани с училището и образованието в приветствено слово. В своя празничен поздрав към първокласниците и останалите ученици в училищата госпожа Балтаджиева се обърна с думите:

 „Радвам се, че в най-красив и изпълнен с усмивки, любопитство и радост първи учебен ден, мога да ви поздравя д думите:

„На добър час през новата учебна 2023-2024 година.“

Всяка учебна година е специална за всички ученици, учители и родители, които имат само едно желание – децата да се учат, да успяват, да бъдат спокойни граждани на шия град и държава. Това се постига с проява на любов към знанието от страна на учениците, с безкористния труд на учителите, с всеотдайността на родителите, които насърчават децата си към доброта, човечност и успехи. Вярвам, че децата ще растат научени, знаещи, можещи и ще се превърнат в полезни, успели, талантливи и себеосъществяващи се хора. Хора, които доказват себе си с нещата, които обичат и не пестят време за това.

Желая на всички успешна нова учебна година!

Честит първи учебен ден!

На Добър час!