НОВИНИ

Показно занятие в ДГ „Калиакра“ село Българево, част от седмицата на пожарната безопасност

Занятието на тема „Гасене на пожар, евакуация на деца и демонстрация на пожарна техника“  се организира от РСПБЗН- гр. Каварна, в рамките на традиционната „Седмица на пожарната безопасност“, през която служителите от ГДПБЗН - МВР честват и своя професионален празник. Тренировката включи симулация на възникнал пожар в кухнята на ДГ „Калиакра“, като действията са свързани с извеждане на децата и персонала от сградата на детската градина и потушаване на „възникналия пожар“ в кухнята. Участие в учебната евакуация взе екип от огнеборци на оперативно дежурство.

Демонстрационното занятие даде възможност децата да се запознаят с професионалните умения на огнеборците, да се докоснат до ежедневието на пожарникарите и до пожарната техника, с която се осъществяват денонощни дежурства и се извършват пожарогасителни и спасителни дейности при пожари, бедствия и извънредни ситуации.

По повод седмицата на пожарната безопасност е организирана временна приемна и открити телефонни линии в сградата на РСПБЗН- гр. Каварна, ул. „Добротица” №38, Телефон: 0570/ 8-30-23, провеждат се и дни на отворените врати в сградата на пожарната служба в Каварна.