НОВИНИ

XX Юбилеен Миден - рибен фест – Каварна 2023

На 25 и 26 август в Каварна ще се проведе традиционния Рибен и миден фест. Юбилейното двадесето издание включва редица изненади за любителите на рибните ястия, мидите, морските дарове и хубавата музика.

В първия ден на формата, от 17:00 часа врати отваря детско морско ателие, където местни и гостуващи малки творци ще могат да проявят фантазия и сръчност в рисуването върху камъчета и миди.

От 18:00 часа, своите кулинарни умения ще представят кметове и кметски наместници от общината.

Гост на тазгодишното издание на феста е Шеф- готвач Снежана Орлова от екипа на предаването „Гозбата на България“, която заедно с кмета Елена Балтаджиева ще приготвят изискани ястия и деликатеси от риба. Кулинарните морски изкушения с миди, скариди, рибни чорби и блюда ще могат да се опитат от почитатели на морската храна, уважили празника в края на август.

В 20:00 часа за доброто настроение на жители и гости на града ще се погрижи очарователната и популярна българска изпълнителка Нели Рангелова.

Във втория ден на Миден- рибен Фест-Каварна 2023, сцената ще бъде открита от 18:00 часа с концерт на малките таланти на България от "Летни творчески академии, Каварна 2023".

Програмата ще продължи от 20:00 часа е концерта на Тома Здравков.

Всички прояви са на площад „Защитата на Каварна“.