НОВИНИ

Ритъма на джаза в Камен бряг

И тази година село Камен бряг е домакин на фестивала „Джаз на село“. Любителите на бутиковия фестивал си дават среща за девети път в каварнеското село, като селекцията определи в събота и неделя, 29 и 30 юли, на сцената да се изявят утвърдени имена в бранша, както и млади джаз групи и изпълнители, които представят най-новото от света на джаза. Концертите са на открито в двора на кметството в село Камен бряг.

Фестивалните вечери бяха открити от саксофониста Милен Стойков, по-известен в музикалните среди като Майк Сакс, който изпълни едни от най- известните джаз стандарти. След впечатляващите импровизации на инструменталиста, младата певица Кристина Жечкова поднесе на публиката своето  красиво и нежно пеене и изпълнения, отличаващи се с изключителен музикален стил. На сцената излязоха и Del Padre, формация, която утвърждава музикалния си почерк като смесва фламенко ритми с български народни мотиви и джаз импровизации.

Втората вечер сцената е за Биг Бенд Пловдив, които ще пренесат публиката в друго измерение с вълнуващите си адаптации на световни хитове. Почитателите на джаза имат възможност да послушат красив джаз в изпълнение и на музикалното трио Иван Гърбачев Трио.

 Провеждането на джаз фестивала е съпътствано от откриването на астрономическата обсерватория, реализирана по проект на Историческия музей, с подкрепата на Община Каварна. След концертите, посетителите на джаз фестивала, при подходящи метеорологични условия  могат да се възползват от възможностите на съоръжението, което е позиционирано в двора на кметството, за наблюдение на нощното юлско небе.

Музикалните джаз вечери се реализират със съдействието на Община Каварна.