ТУРИЗЪМ И КУЛТУРА

Тринадесети Общобългарски младежки фолклорен събор "С България в сърцето" КАВАРНА 2016

Тринадесети Общобългарски младежки фолклорен събор "С България в сърцето" КАВАРНА 2016

За тринадесета поредна година в град Каварна ще се проведе Общобългарски младежки фолклорен събор “С България в сърцето”. Организатори на събитието са община Каварна и Продуцентска къща “Пирина”. През трите дни на фолклорната проява участие ще вземат деца и младежи от Украйна, Молдова, Албания, Македония, Сърбия и България. Съборът няма конкурсен характер, но най-добрите изпълнения през деня традиционно ще бъдат включени във вечерните тържествени концерти.
И тази година организаторите ще спазят традицията по провеждането на конкурсите "Ревю на народни носии", надиграване “Кръшна ръченица” и "Мис и Мистър Фолклор 2016”. Това е единственият по мащабите си събор, който обединява българските младежи от целия свят на базата на българския фолклор.
През 2004 г., обединението на младите хора от България и света, на базата на богатите и древни традиции, поставиха началото на събора. Утвърден като традиционен Общобългарски младежки фолклорен събор “С България в сърцето” събра през годините на една сцена младежи, потомци на българи от Албания, Молдова, Украйна, Македония, Румъния и Сърбия.