Започна 22-рият Национален фестивал на любителските театри "КАВАРНА 2019"

IMG_1999.JPG

За двадесет и втора година в Каварна започна традиционният Национален фестивал на любителските театри с международно участие "КАВАРНА 2019".
От 2 до 8 юни градът ще бъде театрална столица, когато и ще приюти над 270 любители актьори, 22 театрални състава от цяла България. Седем дни театралната магия ще докосва зрителите чрез най-добрите театрални постановки, излъчени след провеждане на селективна сесия.
Официалното откриване на фестивала започна с приветствените думи на кмета на община Каварна Нина Ставрева към всички театрални фестивали, организатори, граждани и гости на града.
Тази година конкурсната програма ще се оценява от жури в състав: председател на журито е проф.Елена Баева- преподавател по актьорско майсторство и режисура в театрален колеж „Любен Гройз“ , Мая Вапцарова- режисьор и писател и Крум Гергицов- театровед.
Церемонията по награждаването ще се проведе на 8 юни от 19.30 часа в читалище „Съгласие-1890”. Фестивалът се организира от 1998 година в памет на изтъкнатия български театровед от Каварна проф. Гочо Гочев.
Цялата програма на фестивала можете да видите на сайта на Община Каварна: http://www.kavarna.bg/…/programa-na-xxii-natsionalen-festi…/