Кметът на община Каварна Нина Ставрева награди отличените участници от XXII-ия Национален фестивал на любителските театри с международно участие „Каварна 2019”

IMG_3183.JPG

На официална церемония кметът Нина Ставрева награди с плакети и грамоти отличените участници от XXII-ия Национален фестивал на любителските театри с международно участие „Каварна 2019”. От 2 до 8 юни градът беше театрална столица и приюти над 270 любители актьори, 22 театрални състава от цяла България.
„Тази година всички състави бяха много добри. Беше трудно да отсеем най-доброто от най-доброто. Това говори, че с годините към този фестивал всички престъпват с една голяма отговорност, взискателност и показват, че към така нареченият любителски театър изискванията се увеличават. Това се показва и в работата. Каварна си остава най-силният и най-категоричният фестивал на любителските театри“ – това заяви Крум Гергицов , член на журито.
Голямата награда на името на професор Гочо Гочев се присъди на спектакъла „Българи от старо време” от Любен Каравелов, реж. Александър Павлов Александров, сценограф Петя Демирова - СТК „Стоян Ангелов-Чингиза” при НЧ”Пробуда-1896” ,гр.Суворово