Каварна посрещна делегация от Асоциацията на европейските столици и градове на спорта

67.JPG

Каварна посрещна делегация от Асоциацията на европейските столици и градове на спорта (ACES) водена от Винченцо Лупатели – член на Изпълнителния борд на Асоциацията, придружаван от международния експерт Марияна Брчина и представителя на ACES България Дамян Диков. Те посетиха Каварна по повод кандидатурата на града за Европейски град на спорта през 2020 г.
В началото на визитата си международните експерти получиха "Златни писма" връчени от кмета на Каварна Нина Ставрева. Писмата са подписани не само от кмета, но и от златните момичета по художествена гимнастика. В кратка презентация госпожа Ставрева и Павел Станчев-началник отдел "Спорт и младежки дейности", запознаха инспектиращите с политиката на общината за развитието на спортната база и с богатата спортна традиция.
Делегацията разгледа спортния комплекс в града и се срещна с спортните клубове. Те имаха възможност да наблюдават тренировките на децата спортуващи кикбокс, карате, футбол, хандбал, тенис на корт и тенис на маса. При посещението си гостите успяха да се насладят на красивата природа на нос Калиакра и да чуят за богатата история на региона ни. Те разгледаха и изложбата на ОДК на тема "Спорт", където лично авторите подариха на гостите свои творби. В края на инспекцията комисията посетиха и едно от най-добрите голф игрища в света "Тракийски скали".
"Обединете всички хора и ресурси в тази кампания. Заслужава си, защото тази титла не е само за една година, тя е за бъдещето на града", това сподели Винченцо Лупатели в края на посещението си. Той и останалите членове на комисията благодариха на домакините за изключителното гостоприемството и за усилията, положени във връзка с кандидатурата на града за Европейски град на спорта през 2020 година.